20 Mayıs 2014 Salı

Olanlar, Bitenler Neler Acaba?

Geçen hafta başlayan ve devam eden acı, isyan, gözyaşı ve kalp ağrılarıyla yolumuz akmakta..
Tüm bunların yanı sıra berbat bir Çarşamba-Perşembe ve Cuma geçirdim.
Klasik Kemençemin sesi iyice bozuldu... Do pestleşti, si tizleşti..Öyle bir kaydım ki sorma.
Ne zaman sıkılsam, ne zaman üzülsem olan elime, kemençeme olmaya başladı.. Bütünleşmeye mi başladık ne?

Cumartesi tam 2,5 yıldır planladığım duamı okuttum.. Evimize tam 23 kişi geldi.. Öyle korktum ki sığmayacak, olmayacak diye, bir şekilde oldu. Çok da güzel oldu.. Dualar okundu, bereketler arttı.. Tam da bu acının üstüne denk geldi.. Bol dualı, bol kendimize kapalı zamanlar yaşadık..

Tabii ki ben Cumartesi akşamı ayaklarımı hissetmiyordum, erkenden yattım ve pazar sabahı 11'de kalktım.. Ki bu saat benim için rekor, amma uyumuşum.. Kahvaltı ve sonrasında tekrar uyudum, uyudum uyudum bir daha uyudum, kalktığımda şişmiştim inan.. Akşam üstü Elçin ile park buluşmamıza, Can'da katılınca şahane oldu, neyse kendimi toplamıştım biraz..Park, deniz, bahçe derken Pazar'ı da bitiridik..

Kafa dağıtmam lazım dedim kendime, farklı bir şey yapayım..Film izledik!
İnsanların rutini bizim için olay...

Filmi ben seçtim..
Şahane beynim, aklım, sihirli parmaklarım 2014 Oscar ödüllü filmi seçti.. "12 Yıllık Esaret".. Ağır mı ağır.. Durumumun üstüne şahane kaymak..

Film ayrı bir blog konusu.. Oscarlık mıydı? Elbetteki hayır.. Adamın 12 yıllık köle hayatını izledik lakin kendisinin kölelik sonrası yaptıkları daha da önemliyken.. İşte klasik çok acı çektiler, ne zor şartlarda kaldılar filmi.. ve klasik Akademi!

Derken aydınlık bir gün geldi..19 Mayıs Pazartesi.. Bayram geldi güneşiyle.. Acı vardı elbet, kutlanmadı ama güzelliği yetti..Mevlut'dan kalan toparlanmaca sabaha kaldı..Gün öyle verimli başladı benim adıma.. Bir kadın olarak derlenip toplanmayı verimden saydığımdan ötürü bana bön bön bakmayınız, şaşırmayınız lütfen..
Sonrası ise kültür sanat aktiviteleriyle devam etti..Öğleden sonra tiyatro festivaline almış olduğum ve Okan'ın aslında Biriken'in tabii kiii oyunu olan "Tatyana" yı izledim.

Biriken..
Tatyana..
Tiyatro Festivali..

İşte şahane konular.. Yaz yaz bitmesin..http://www.biriken.com/ Şimdi sen buradan bak Okan Urun kim, Melis Tezkan kim.. Neler yapmışlar bir incele bence. ;)

Tatyana yeni sezonda oynayacak.. Roller Meral Çetinkaya, Fırat Çelik, Mehmet Bilge Aslan, Defne Halman, Yelda Baskın, Pınar Göktaş ve Görkem Arslan'ın. Umarım unuttuğum yoktur.. Yeni sezonda bir kez daha izlemek için can atıyorum..


Günlük kısmı burada bitsin, ben baydım sen baymadıysan. Onu yaptım, bunu yaptım, oraya gittim vs.
Nihayetinde Salı sabahı iş başladı hayat devam ediyor.
Bloğuma yeni insanlar geliyor tanımadığım seviniyorum bak, bir midemde kelebek hissiyatı oluşuyor, içimdeki popüler lise ponpon kızı ölmemiş, yaşasın!


1 yorum:

  1. Yasemin hanım sürekli alışveriş yaptığınız kasabınız varsa, söyleyin temin ediyorlar.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...