20 Ekim 2014 Pazartesi

Ağlayayım mı Devrilen Yıllara Adlı Çalışmam

Şimdi bööyle suratımı anlatan bir ikon olsa şuraya yapıştırsam.. Böyle ağlamaklı, böyle içli, bööyle masum, bööyle acınası.... Nerde nerde??!!

Cuma günü sunumum var evet. Aslında jürim var, yani.. Sunum hazırlamam gerekiyor. Ama hiç çalışasım yok. Hayır çalışamıyorum, dikkatim dağınık.  Geldim bilgisayarla salona, tv ye bakarak yapıym dedim öyle geyik geyik. Yok beceremiyorum. Kemençemi elime alayım dedim yok çalamıyorum. Başka bir şey yapayım, hayır yapamıyorum çünkü aklım çalışmada çalışmam gerek baskısı var.

Yani stres.
Yani sıkıntı.
Yani saçmalık...

Tam şansına, bu hafta 3D Max eğitimim var, işe gitmiyorum eğitime gidiyorum, en azından işte boş vaktim olsa biraz kafamı toplar, ne yapacağıma karar veririm, belki bir iki bişey yaparım, ama o da yok, bilgisayardan uzağım sabahları.. Sabah insanıyım ya o bakımdan, sabah çalışabilenlerden..

Yani bazen düşünüyorum annem haklı, millet çocuk doğuruyor yaşında, zamanında ben acayip işler peşindeyim gerçekten.. Kimseyi mutlu edemiyorum, kendimi de edemiyorum... Heyhat!

Günlük ya şimdi burası, anlık oldu bak, hemen yazıp yapıştırıyorum, hiç düzeltme bile yapmadım. Çay içiyorum, ıvırık zıvırık seyrediyorum, bir halt yapamıyorum. İpek kirpik mi taktırsam acaba dedim bak şimdi aklıma geldi, nihayetinde saç maşasını ve düzleştiriciyi yeni keşfettiğimden bunuda 15 yıl sonra yaptırayım da kendi kendime tatmin olayım..

Buldum resmimi, tabii ki, Abi Monroe, Peri


12 yorum:

  1. iç sesim koy götüne gitsin diyor da ben yine de seslendirmeyeyim.
    başkalarının ne dediğini boşver, bu en yakının bile olsa. bazen önemsiz olduğunu düşündüğümüz bazı laflar beynimize girer ve kemirmeye başlar, ta ki yiyip bitirene kadar.
    bir de bir şeylere yetişeyim derken hiçbir şeye yetişemezsin ya, o en berbat hali işin. seni anlayabiliyorum.
    nutella ye, geçer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uuu tam da vaktin de yazmışım, saate bak :p

      Sil
  2. Valla balkabağımsın Tolga.. :)
    Acayip çikolata yedim aynen, süper geliyor o an, sanırım uyuşturucularda böyle, mide bulantısıyla uykuya geçiyorum şu an...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gülümsemek yakışıyor sana van kedisi (:
      amaan kül kedisi :)

      Sil
  3. jürin güzel geçer inşallah ben geçen hafta geçtim yüksek mühendis oldum :) çok işime yarayacak yaa :(((
    stres, sıkıntı bende öyleyim inşallah kolay atlatırız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa tebrik ederim :))) Bitmiş ne güzel, benim doktora macerama daha çok var, yarısındayım desem yeridir.
      Teze geçiyorum, daha çok ağlayacağım..
      Yüksek lisans ve doktora bire işe yaramıyor bizim ülkede..
      Bir günn yararsa diye, kendini tatmin diye, iyi hissedelim diye...diye...

      Sil
  4. Çalışarak lisanüstü yapanlardansın sanırım Yasemin, doğru anladım.
    Yada üniversitede görevlisin:)

    Bence kendini cumadan sonra gelecek daha rahat günlere konsantre et ve sunumunun en iyi şekilde geçip, rahatlayabilmen için şu an elinden gelen her şeyi yap.
    Çok mu zor oldu? Hemen ferahlatalım.
    Kendine iki-üç saat ver. Çok ama çok sevdiğin bir şeyi yap, ama bu arada kendine söz ver, bu rahatlama anından sonra tamamen yapman gerekene odaklanacak ve güzel bir şekilde hedefe varacaksın!
    Haydi, yapabilirsin!
    Jürim harika geçti! yazacağın yazını bekliyoruuuummm:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyza'cığım çok teşekkür ederim, üniversitede değilim, bir kamu kurulundayım ve doktora yapmaya çalışıyorum.. Bazen çok odaklı oluyorum bazen çok dağınık. Şu ara dağınık dönemdeyim yoksa hiç şikayet etmem çalışmaktan...
      Dediğim gibi canım başka bir şeyde istemiyor. Ondan sıkılganlığım, Biraz stres yaptım işte. Her şey ters gitti ondan.. Geçecek inşallah :)

      Sil
  5. Çok çok kolay gelsin. Çok iyi anlıyorum hissettiklerinizi. Naçizane bir tavsiye: Bilgisayarı boş verin şimdilik. Boş bir kağıt ve kalem işinizi görür. Aklınıza gelen ne var ne yok, önemli olduğunu düşündüğünüz her şeyi o kağıda yazın. Sonra da bunları power point e geçirin. Elinizdeki çalışmanın başlıklarını da geçirin ve sunum yapacağınız süreye göre ekleme çıkartma yapın. Bence en kolay ve stresi azaltacak yol bu sunum hazırlarken. Üstelik nereden başlayacağını bilmeme stresi, sıkıntısına da çözüm. Bir de çalıştığınız kurumu ve jüriyi oluşturan kişileri bilmiyorum, ama bence söyleyeceğiniz her cümleyi slaytlara yazmayın. Çoğu kişi bu hatayı yapıyor. Sadece başlıklar yeterli. Aksi takdirde, kendinizi sunumu yaparken oradakileri okuma zorunluluğunda hissedersiniz ve karşı tarafı ikna etme ihtimaliniz azalır göz kontağı kurmadığınız için. En önemlisi de konunuzu sizden daha iyi bilen kimse olmayacak salonda, bunu unutmayın. Kendinize güvenin. Umarım güzel bir sunum geçirirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum bu.!! Çok teşekkürler, haklısın kağıt kalem le sakince düşünmeliyim önce.. Bilgisayarda ben asla iş yapamam direkt olarak zaten.. Ama yorumunu çok çok beğendim, çok sağol.

      Sil
  6. Hmmm, yazını geç gördüm. Bu yüzden güzel dileklerimi gönderemedim. Peki nasıl geçti sunumun, merak ettim şimdi? Umarım güzel haberler verirsin... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, yazacağım hemen, umarım :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...