16 Ekim 2014 Perşembe

#NR1 Şükür Vesilesi, Başlıyoruz...

Hayata şükür ile başlamak en sevdiklerimden, hep yapmaya çalıştıklarımdan..

Sevgili Yeliz, bir kaç gün önce şükür ettiği şeyler, nesneler hayır hayır "vesileler" için kendi bloğunda bir serii hazırlamaya başlamıştı ve ben ona bende yaparsam şaşırma, bende çok şükür ederim demiştim..

Bugün, biraz sosyal medyaya bakayım derken, birden Özen Yula'nın yazısıyla karşılaştım ve tamam işte bu. Haydi bununla başlayalım..İnsanın şükür dendiğinde ilk aklına gelebilecekleri yazıvermiş.. Bende size, bize, içimize ulaştırmak istedim...

"Aklınız, kalbiniz ve ruhunuz yerindeyse, sağlığınız idare edecek biçimdeyse, ayakta durup işinizi yapabiliyorsanız en büyük mucize ve nimet bu. Ruh daralmaları ve vicdan sıkıntılarına rağmen dünyadaki şanslı azınlıktasınız demektir. Şikayeti bırakıp kıymet bilin! Sevdikleriniz de iyi ve huzurluysa, sadece dünya gailesiyle yorgunsanız bu da bir nimet. Kıymet bilmeyi ve durumunuzu tarafsızca değerlendirmeyi ihmal etmeyin. Öyle öyle üstüne koyarak daha iyiye gider insan. Ha bir de dünyalığınız dünyanıza engel olmasın. Toprak altında yanınıza banka defteri ya da mücevharat bırakmıyorlar henüz. Yetinmek iyi bir yoldur yaşamak için. Dünya ve insan yeterince olana meyletse hayatla hayal yakınlaşır birbirine ve gerek kalmaz bunca söze, yazıya. Nefis bir gün ve hayat olsun hepimize"

Ayynen öyle diye, basit dilimle üstüne basmadan bitireyim değil mi?
Şükür şükür ohh.. Tekrar tekrar edince iyi geliyor..


8 yorum:

  1. Derdini, gamını farkedebilecek bilinç açıklığına ve idrake sahip olmak bile bir şükür sebebi aslında.
    Akıl melekelerini kaybedip, onu da yapamamak var...
    Allah korusun.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel yazmış... aslında şükredecek ne çok şey var.

    YanıtlaSil
  3. iyi geldi bu yazııııı :))

    YanıtlaSil
  4. bazen düşünüyorum, herkes yetinmeyi bilse her şey değişir miydi? yetinmekten kastım, para pul değil. sevmekte bunun içinde, değer vermekte, saygı duymakta ; her şey.
    sanırım her şeyin bokunu çıkarmasını yani daha klasik söylemek gerekirse, her şeyin fazlasını isteyen bir milletiz. acitasyonu seviyoruz.çok az sevişiyoruz(ki bu toplum olarak en büyük sorun)
    her ne olursa olsun, yaşamak güzel be komşu.

    YanıtlaSil
  5. Her şey değişmez tabi ama çok daha yumuşak geçişler olur bencede. Daha az sinir, daha az hırs olur misal.
    Sevmek, sevişmek, saygı hepsinin artması gerek evet evet!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...