18 Ekim 2014 Cumartesi

#NR2 Şükür Vesilesi, Cumartesi Sabahı ve Ceviz Ağacı...

Günlere anlam yüklüyorum sanırım..
Evete en sevdiklerim var, enerjisini sevmediklerim, vasat olanlar, anlamsızlar diye uzuyor cümlelerim.

Cumartesi sabahları, evdeysem, uykumu alabiliyorsam, kahvaltı ediyorsam inanılmaz mutlu oluyorum, inanılmaz şükrediyorum her şeye.. Aldığım nefese, içtiğim çaya, penceremden gördüğüm buluta, salonumdan baktığım ceviz ağacına! Mutluyum bu sabah, şükrediyorum..

Ceviz dedim de, ben ceviz yiyemem, dilimi acıtıyor, bir tür allerji.. Dilim herkesin dilinden değil benim, özel olan dillerden :P, düz değil, tıpta nasıl geçiyor bilmem,halk arasında harita dili.. Pütürüklü, gözenekli.. Her yediğini hisseden cinsten.. O yüzden herşey, yiyemem demek isterdim, cümle öyle gerektiriyor ama yalan, çok şey yiyorum. Bir tek ceviz beni çok zorluyor. Pişmişi değil de, böyle kuruyemiş yerken, yiyemem, tercih etmem..

Neyse neden bunu anlatıyorum, iş yerinde bir ceviz furyası var. Nihat bey, dünya tatlısı insan! Türkiye'nin her yerinden gelmiş cevizleri Eminönü'nden, Süleymaniye'den oradan buradan kovalıyor, kilo kilo alıyor, ve işyerindeki biz çalışma arkadaşlarına avuç avuç veriyor. Ve yemezsen kızıyor, ve mutlaka yediriyor, sen kırmazsan cevizleri soyup sunuyor :))) Öyle, işyeri kesonum çekmecem ceviz dolu..

-Ama Nihat Bey, şey ben ceviz yiyemem..
-Aaaaa niyeymiş!
-Şey benim dilim, allerjii.. Acıyor..
-Aaaa olmaz çok sağlıklı.
-Yok tabii, öyle... Muhakkakk.. Ama.. Ben..
-Alın alın yiyin, kırdım size, herkesin dili acır..
-Şey, peki.. Kem küm..

Yani bööyle.. Ceviz sağlıklı bilmem miiii...!

Şimdi ben, odama geçmiş Cuma günki jürime hazırlanmakta olacağım dostlar.. Müziğim fonda, kahvem fincanımda, çalışıyorum.


Bugünlere şükür..
Cevize şükür..
Buluta şükür..


8 yorum:

  1. son zamanların en sevdiğim yazın :) eline kalemine yüreğine sağlık :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa riiliii?, şaşırdım bak, neyi sevdin acabbaaa..

      Sil
  2. :)Ben de de gün takıntısı var :)
    Yalnız Salı günlerini sevmiyorum.Diğer tüm günleri Pazartesi dahil sevgiyle kucaklayabilirim :)

    YanıtlaSil
  3. O harita dili dedikleri şey bende de var, ama baya inatlaşıyorum herşeyi yemek için:D:D sonra konuşamayacak duruma geliyorum o ayrı:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaaa :)) Evet tek değilim, bunu bilmek güzel :))Ben o kadar abartı bir duruma gelmedim bugüne kadar ama bakalım böyle yemeye devam edersem gelirim belki :))

      Sil
  4. aa benimki de öyle yase. harita mı ismi bilemem ama yarık yuruk böle...annem, küçükken bana hep cevap verirdin, dil bi karış ondan böle oldun sen diip kandırmış beni hep. demek tıpta geçen bi şiimiş :( bi ara karşılaştıralım ;) ama acımıo bi şii yediğimde. malesef :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...