20 Ocak 2016 Çarşamba

Annelere Akıl Danışmalar, Alışverişler, İkinci El Ağlamaları Başlıklı Edebi Yayın

Günler günlerin ardındaaaaaa
Seni unutmaaak mecburiyetindeyiiiimmmm...
Laylalaaaamm..

Tamam alakasız bu şarkı..
Şimdi günlerin anlam ve manasına dönelim..

Kamuda çalışan bir hamiş olarak 1 gün vali amcanın kar tatili ile şenlendim, dün de buz olur, baz olur, kayarım, düşerim, donarım kasılırım endişesiyle işe gitmedim. Eveet yaptım oldu, artık rahat bir insanım, madem herkes her şeyi kullanıyor bende bebemi, yavrımı öne sürüyorum.

Evde bir telaş bir telaş, beybinin yatak odası dolabı geldi. Kurduk, öncesi badana boya oldu, koktuk, pas olduk, kir olduk. Ya da toz olduk.. Evdeki bir milyon adet tablodan yarım milyonunu indirdik, gerçekten evimiz Louvre müzesiymiş. Şimdi İstanbul Moderne döndü.. Acaba biraz daha mı indirmeli? Şimdilik bilemedim. Çooocuumun tepkilerine göre karar vereceğim.

Minikonun dolabı...

Alınacak onlarca şey var hala... Puset, ana kucağı, ev tipi ana kucağı, beşik-park yatak, ıvır zıvırlar, onlarca şey.

Ve bunlar çok ama çok tuzlu şeyler sevgili okuyucularım.
Şansıma bana kimseden devrolmadı, gelmedi, olmadı...
Genelde kardeşlerden, arkadaşlardan, kuzenlerden gelen bu önemli ve hayati bebek yedek parçaları bulamıyoruz. Sözde çok kişi tanıyoruz. Pufff..

Her şeyi 0'dan alacağız.
Tabii ilk çocuğum her şeyin yenisi olsun, en iyisi olsun gibi bir kafayla da yaşayabilirsin. Doğrudur ki saygım da sonsuzdur. Ve ben çoğunlukla böyle düşünürüm. Lakin bazı şeyler var ki 3-5 ay kullanacak ve sonra kullanmayacak, yani ne gerek var bir ana kucağına 500 tl vermeye? O parayla ücretsiz iznini kullanırsın biraz daha, çocuğun yanında olursun. İşte gelecek kaygısına çıkmıyor mu tüm yollar sanki? Oooof oofff..

Ben size söyleyeyim bu çocuk işi doğum+alınanlar 20.000'e vurur. Teeleee tabi..


Cimri miyim?
Evet.
Gözüm döndü benim. Varyemez oldum.

Ben bunları alacağım ve herkesle paylaşacağım, iyi bir insan olacağım, melek kanatlarımı takacağım menapoza girene kadar da benim hakimiyetimde olacak. Sonra vereceğim, okiiii??
Tabüüküsüü... Her şey çok güzel... Çok şükür.


Bir de şey konusu var.. Yatak odasına beşik mi koymalıı park yatak mı? Sorun şu, yatak odasıyla bebek odası epey uzak.. Yatak odama sığar her türlü alet elevat. Beşikte 4-5 aydan fazla yatamaz diyorlar, ayırmak lazım diyorlar. Park yataklarda oldukça çirkin, ama işlevsel sanki.. Bebek orada daha uzun yatabilir sanki, yanımda, en az 1 sene, hmhh? Kim nasıl yaptı bu işi, akıl lazım, deneyim lazım. Haydi haydi anneler konuşsun ben susayım...

Sevgilerden bir demet, öpücüklerden en sulusu...






33 yorum:

  1. Güzel telaşeler bunlar, sevgiyle gelsin bebiş :)
    Son konuda yeni anneler tavsiye versinler, o kadar çok şey değiştiki bizim zamanımıza göre... Artık yok yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa dimi bir de sürekli değişken bir şey...
      Olsun senin tecrübelerin ayrıdır eminim kii..:)

      Sil
  2. Coookk lafim var bunlara yazacakk.. ama bugun biraz kosturmaca, ilk fırsatta yazicamm yasemintostostoss ;)hatta direk buraya yazayim da amme hizmeti olsun ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam bekliyorum :)

      Sil
    2. Cok gec kaldim :*( bu ara derinden fenalardayim, disler gelio pat pat, bizde uyku bye bye..

      Hemen parj yatak meselesiyle basliyorum.. evet tipsizler ve hatta kirolari da mevcut :) ama hem tipi kaliteli olup hem dayanikli olan 2 marka var bence.. biri 4moms ki malum zamlardan once bile 1000 tlydi biri de nuna.. islev ve tip 4momsa cok benziyor ama biz aldigimizda buyuk boyu 350 tlydi.. boyle bi urun icin ii fiyat.. nuna alirsan kucuk boy alma vadesi cabuk doluyor. Besik olayina ise hic girme, tmm cok romantik minnos vs ama max 4 ay.. sonra koca bi kazulet elinde. Park yatagi biz 6ay yanimizda kullandik sonra kendi odasina aldik. Karyolasi biraz zor oldugundan 1 2 ay daha odasinda ama park yatakta yatti. 2 aydir da orta katini cikardik gündüz icine koyuyorum oyuncaklariyla oynuyor belli bir sure de olsa dusme atlama tehlikesi olmadan arkami dönüp baska odaya gidebiluyrum..

      Ev tipi anakucagini da biz birqz uzun omurlu aldik.. yine nuna ve leaf modeli.. 60kgya kadar tasidigindan koy odasina sallanan koltuk niyetine kitap okusun orda..

      Ve bebek arabasi. Nunaya ortak mi oldunuz demezsen onu da nuna aldik :)) stokke cok istedik kararsiz kaldik agirliktan alan herkes 1 yasi dolmadan bastona gecince vazgectik. 9ay icin 4000 tl sacma! Nuna ivvi modeli aldik buyuk tekerlek. Stokke den cok hafif oldugunu soyleyemem ama onda begendigimiz nispeten yuksek oturma alani konfor ve yumusacik kalin tekstilleri bizi cezbetti.. inglesina acaip pratik ama oturma yeri cok ince ve rahatsiz geldi bana..

      Araba icin ana kucagini bizim arabaya uydugu icin baska bi ark. Verdi hatta o da biraz iri boydu derin 8aylik olana kadar onu kullandi. Oto koltuguna bile 8.ayda gectik.. oto koltugu ayri bi mevzu, bence onu zamani gelince sor baba anlatayim ;) onda da biraz protest davrandik genel düşünceye.. baska alet edevat var mi canikom merak ettiğin? Bana kalirsa sabaha kdr uzar cunku bu liste :)) optum cok..

      Sil
  3. İkinci el cimriliği konusunda yalnız değilsin Jasminim; ben de seninle aynı ligde top koşturuyorum bu konuda. Masrafları minimumda tutmanın yolunu ikinci elde bulamıyorsan şayet; uzun saatler süren internet aramaları-kıyaslamaları sonrası dayanıklı ürünler arasında en uygun fiyatlıya yönelmeni öneririm tek çare olarak. Bebek yatağını ayırma konusunda da uzmanlar 3 ayı geçirmemeyi öneriyor. 3 ay sonra küçük Eros meleğinizi kendi odasına koyduğunuzda uygun loştukta bir bebek gece lambasını da ihmal etmeyin şekerim. 💜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya 3 ay benim iç güdülerime göre çok az Gizemcimm :)
      Dediğim gibi odası çok uzak biz daha uzu yanımızda tutarız diye düşünüyorum.
      Bu arada, öğrendim ki herkes ikinci elciymiş :) Doğru ve mantıklı olan o...

      Sil
    2. Valla güzellik, biz araba koltuğu ve bebek arabasını direkt görümcemden iç edeceğiz. Yanında eşantiyon olarak ahşap beşik ve bir iki ahşap oyuncak da vericem sağolsun. :P Bebek karyolası konusunda güzel, kaliteli birşey al derim fotograftaki şirin gardroba uygun biçimde. Oda ayırma konusunda elbette iyi bir pedogoga danışmakta fayda var. Bu arada güzelim; Melinda Blau ve Tracy Hogg'un 'Yeni Annelere Mucize Çözümler' kitabını öneririm. İdefix'ten aldım ben.

      Sil
    3. Süper süper ne bulursan al bence Gizem :)
      Edindim o kitabı, hatta ayıkladım 0-6 hafta, 6hafta-4 ay, sonrası şeklinde, tez çalışması yapıcam :))))
      Çok sağol, hep gel sen buralara seviniyorum :)

      Sil
    4. Fırsat yaratırsam elbet ofisinizi ziyarete gelicem güzelim, sözüm olsun. ;)
      Son bir okuma linki gönderiyorum:
      http://www.bebekesya.com/blog/bebeiniz-domak-uezere.-beik-art.-peki-hangisi
      Yardımcı olması dileğimle... :*

      Sil
    5. Sağol canım bakayım...

      Sil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. beşiği biz sanırım 2-3 ay civarı kullandık. sevmedi açıkçası bir de yan dönmeleri başlayınca boyu sığamaz oldu rahat etmedi. Park yatak kullanmadık hiç ama yeriniz varsa genişlik açısından çok daha iyi olacaktır. gerçi İdil beşikten sonra direk kendi yatağına geçiş yaptı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveet tatlım bende beşik için öyle düşündüm.
      Sanırım beni park yatak paklayacak..

      Sil
  6. Yasemin tebrik ederim. Sağlıkla gelsin bebiş:)

    YanıtlaSil
  7. Hadi bakalım, paylaşacan mı yoksa belki 2. ye, 3. ye mi saklıyacan?
    Göriciz!

    Arda'ya cici odasında, uslu uslu oynamalar dilerim. Tatlı talı büyüsün, uyusun da büyüsün, tıpış tıpış yürüsün inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki saklama kısmı menağoza kadar dedim ya...:)
      Ama aralarda paylaşıcam :)

      Sil
  8. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır niye sildin?

      Sil
    2. İki tane yapışmış birini sildim..
      Tek mi gözüküyor senin yorumun?

      Sil
    3. YOOO da, kişisel bir tavır mı dedim.

      Sil
    4. ayy olur mu kendi kişiliğimi silerim senin yorumunu silmem :)

      Sil
    5. deme öyle deme, naparız biz sonra?!

      Sil
  9. Park yatak çok kullanışlı. Nereye gitsen yanında götürebiliyorsun. Böylece yatak yadırgaması falan olmuyor.Beşik çok kısa süreli, gereksiz bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sanırım anket sonuçları o yönde...

      Sil
  10. biz her şeyi ama her şeyi arcanın kuzenine verdik. O da şimdi kendi arkadaşlarına veriyor:)
    hemen her şeyi sıfırdan almıştık. Çok tuzlu doğru:(
    beşik no need. Park yatak iyidir:) ayrıca tutumluanne.com kidimami.com gibi ikinci el eşya sitelerini öneririm.

    YanıtlaSil
  11. Benim tecrübem
    4 aya kadar beşik,
    4 - 12 ay arası park yatak.
    12 - 24 ay arası anne baba yatağı ( babayı şutlayıp)
    24 aydan sonra kendi yatağı , 140x200 çift kişilik yatak ama o kadardeli yatıyorki yatağın değmediği yeri kalmıyor sabaha kadar, hatta 2 kere yere düştü. Ama bunu uzuuuun süre kullanır hatta evlenirken çeyiz olarak veririz diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo bayağı çalışmışsınız siz :)))
      Yatağı büyükmüş evet, kesin çeyiz gitmeli :)))

      Sil
  12. 2.ELİ MANTIKLI BULMAKLA BERABER, 1.ÇOCUĞUMDA ÖDÜNÇ VERDİĞİM EŞYALARI ŞİMDİ BENDE ÖDÜNÇ ARAMAKLA MEŞGULÜM. SANA ÖNERİM ANNEANNE VE TATİL MEKANLARINA TAŞINABİLİR OLMASI SEBEBİYLE PARK YATAK MÜKEMMEL. 3. AY SONRASI BEŞİĞİ KALDIR AT ÇATI KATINA. OĞLUŞUNLA ODANI AYIRMAK ZORDA OLSA 6.AY SONRASI KENDİ ODASI MÜKEMMEL. ONUN ODASINA KENDİN İÇİN ALACAĞIN DİNLENME KOLTUĞU İLE ANAOĞUL PAYLAŞIM SÜRECİNİZİ MENEĞOZA KADAR FİSKOS KÖŞESİNE ÇEVİREBİLİRSİNİZ :) BENİM İÇİN DİYECEĞİNİ BİLİYORUM SENDENDE BU BEKLENİRDİ KÜBRA TİPİK OĞLAN ANASI....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Kübra senden umutluydum.. 2.yi düşündüğün için, geri al malzemeleri :)
      Senden bu beklenir oğlan anasıı seniiiii, menapoza kadar fiskos haa, bırak çocuk evlensin hayatını kursun :)))

      Sil
  13. İlk çocuğuma beşik(yeni)ikinci çocuğuma beşik(yeni)üçüncü çocuğuma da arkadaşın hediyesi bir beşik kullandım..memelekete geldiğimde bebeğe yatal gerekti,oynaması dolanması için güvenli bir alan gerekti,ananne babannede uyuması için yine bir yatak gerekti,bebek çok dönen çok hareketli bir bebekti..park yatağı dünyanın tüm beşiklerine değişmem..uçak yolculuğunda dahi kullanılıyor kesinlikle tavsiye ederim..çantaya sığan muhteşem bir eşya..pikniğe gitsen bile kur,koy bebeği içine rahat rahat mangal keyfini yap..o derece..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...