14 Ocak 2016 Perşembe

Dünyanın En Büyük Mucizelerinden: Hamilelik...

Dünyadaki ne ilk anne, ne de sonuncusuyum.
Ne ilk hamileyim, ne de sonum..
O kadar doğal.
O kadar sıradan.
O kadar arada.

Kendi dünyamdaki ilk anneliğim, belki son bilemem.
İlk hamileliğim.
O kadar özel.
O kadar önemli.
O kadar ayrıcalıklı.



Şimdi benim için bu kadar önemli, bu kadar büyük gelişmeyi yazmasam olmaz değil mi? Eh biraz konuşalım bari.. Geç bile kaldık.

Hamilelik benim için çok olumlu geçti ve geçiyor. Büyük büyük sıkıntılar yaşamadım, kendim gibiyim kendim gibiyim diyip durdum başından beri. Şükür ki..

Hamileliği 3 döneme ayırıyor bilimciler, uzmanlar, doktorlar, tatlılar.. 1. dönem ilk üç ay, en zorlu zamanlar. Yeni bir oluşum, değişen hormonlar ve değişime başlayan vücut yapısı. Hormon deyip geçme, hep söylerim kadınları hormonları yönetir diye. Beni de yönetti. Biraz sinir halleri, bolca uyku gelmesi, mide ezilmesi, yediğin şeyleri beğenmemeler, yedikten sonra mide bulantıları, üşürükten haller, eserekten püfürükler, ağlamalar, hassasiyetler..

Genelde insanlar sabah bulantıları yaşıyor, baş dönmeleri ama bende olmadı bu. Şanslı azınlıktasın dedi doktorum, ne serumlar yiyenler, rapor alıp evde geçirenler biliyorum dedi. Thankss God dedim bende!

Ama bende çok uyku ve halsizlik yaptı ne yalan söyleyeyim. İlk ayları ağustos-eylül idi, sıcaklardan bunaldım ve o kadar işi aynı anda yapabilen ben sadece işe gidebildim. Bir yanıma doktoramı, diğer yanıma kemençemi koydum. Onlarda orada öylece durup beklediler. Elime bile almadım. Eve gidip koltuğa yapışıyordum. Uzana uzana yendim hormonlarımı...

Bu dönem her ay 1 olmak üzere kilo aldım. Totalde 3 kg ile bitirdim. Onunda sebebi mide ezilmelerim ve bulantılarım için biraz karbonhidrat yedim. Pilav-yoğurt, makarna, ekmek tekrar girdi hayatıma, ama iyi oldu, o zamanlar ne yiyebilirsen.. Doktorlarda sağlıklı beslenmeyi ilk zamanlarda takmayın, bebeğin yediği minicik bir kan beslenmesi, kendinizi nasıl hissediyorsanız ona konsantre olun, iyi gelsin size yeter diyorlar. Yani benimki bana öyle dedi, epey rahatlattı.

2. Dönem ikinci 2,5 ay gibi aşağı yukarı.  Hamileliğin balayı diyorlar...  Vücudunun bebeğe alıştığı zamanlar, hormonların sakinlediği dönemler.. Artık sen eski sensin, istediğini yapabilirsin, otur kalk, git gez, vücudun aşağı yukarı aynı kiloda, henüz çok almamışsın falan. Hakikaten benim Ekim-Kasım Aralık bir kısmı öyle geçti. Ama o dönemde tez izleme jürim için çalışmam gerekiyordu ve biraz ders çalıştım, hafif stres, oturdum kaldım evde,işte.. Bu dönem bebeğim çok hareketlendi, her gün onun taklalarını, balık gibi yüzmelerini hisseder oldum.


Ayda 2 şer kilo aldım bu dönem. Toplam 9-10 oldu kilolar. Ama buna da şükür ki kendileri yoğunlukla göbeğimde kaldı, kolumda bacağımda, yüzümde bir yağlanma olmadı.. Olmuştur da öyle karpuz gibi olmadım yanii... Burnumun kanatları iki kulağıma değmedi.. kjajkdbckaffsfsfsfsss!!

Şimdi son dönem. Hamileliğin 31. haftası, 7. ayı.. Diğer zorlu kısım bu 3. periyod. Bebeğin iyice büyüdüğü, ağırlaştığı, kick box yaptığı, kişininde hafiften nefes nefese kaldığı ve çabuk yorulduğu bir zaman aralığı.. Deneyimliyorum :) Ama benim en şikayet ettiğim dönem bu dönem sanırım, bebiş mideme basıyor, midem gıcık yapıyor, boğazımdan geliyor o da öksürtüyoor.. Ve azıcık dombalak oldum...

Neleri iyi yaptımm bu süreçte? Her sabah organik yumurta yedim ve şahane kahvaltılar yaptım :) İş yerine getirdim her şeyimi.. Tebrik... Pınar bana heybeli diyoooor...:P. Beslenmeye özen gösterdim. %100 sağlıklı bir beslenme değil tamam kabul. ama %75-80 arası tutturdum diye düşünüyorum.. Yürüyüş yapmaya çalıştım, enerjimi zorladım, çok düzenli yapamasamda hep aklımdaydı.. Yoga yaptım, yapıyorum.. En güzel kısmıydı sanırım.. Öyle rahatladım ki.. Bu sayede büyük sırt ve bel ağrıları yaşamadım. Umarım son aylar da yaşamam.. Hiç ama hiç alkol almadım. Boza içtim bir iki kere, alkolü çok mudur ki? :) Kahve içmedim yani toplasan 3 kez Türk kahvesi, doktorlar veriyor günde 1 tane içebilirsin diyor, ama ne gerek dedim..Plesanta içine direkt giren, tansiyonu arttıran  gereksiz içecek.. Decaf filtre kahve yaptım içtim ama çok canım çektiğinde.

Neleri iyi yapamadım? Çay içtim ben..:( Doktor günde 1-2 bardak açık veriyor. Bende sabah minik bir kupa kahvaltıyla içtim. Açık ama. Üf çok sıkıcı açık. Ama bazen öğlenleri bazen akşamları da içtim tutamadım kendimii..:( Sonra bir kaç kere fast food yedim, hemde bayıla bayıla.. Zor tutuyorum kendimi yememek için halaa.. Ne tiksinti ne bir şey.  Her hafta 1 kez çılgınca mantı yedim en sevdiğim şeyyy! Ama bu kötü mü ki, etli yoğurtlu.. Bak bilemedim. 1 kavanoz nutella bitirdim. Ceviz, badem az yedim.  Ben ceviz sevmem ki! Üff bu konu ruhumu sıkıyor, yok zeki olur diyorlar yiyin diyorlar, aptal olmaz dimi kuzum ceviz yemedim diye.. Üf ya.. Başka... Başkaa... Aslında daha az kilo alabilirmişim ben ama kasmadım ya, hayatım boyunca kastım bu işi çünkü..

Şimdi alınan total kilo 11.
2 ay var.
15 ile bititirsem öpücem kendimi. Çok sevicem bir de haksızlık etmeyeceğim kendime bundan sonra.. Üff ne vaatler ne vaatler...

İşin fizyolojik kısmı bu şekilde.
Bir de duygu kısmı var kii.. Ooooofff ooooffff offfff!



Mucize bu.
Kadınlık bir mucize.
Allah çok büyük.
İnancım arttı resmen.
Çok mutluluk, çok şükür sebebi. Hem de her sabah uyandığında, her an durduğunda, hareketlerini hissettiğinde, her gece. Yani çok şükür çok şükür çok şükür...!

Biliyorum hassas mevzu çocuk.
Olmasını isteyeler, bunun için uğraşanlar, hayatını verenler, evladını kaybedenler..
Çok canı gönülden diliyorum ki, dileyen herkese gelsin bu mucize..

Ve bizlere nazar değmesin. Sağlıkla gelsin inşallah.

Heather Stifulsen Illustrations







31 yorum:

  1. canım benim, ne güzel anne olacaksın sen :)
    şubat ayında doğurma, sana okumalık bir hediye geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederim :)
      Ve çoooook sevindimmmm, seninde bebeğin geliyor :))

      Sil
    2. Benimkisi dış gebelik oldu biraz ama en sonunda dogru yolu bulabildik :))
      İlk hikayede seninle konusmalarimizdan doğaçladıgım bi kaç cümle var, okuyunca anlayacaksın hemen :))

      Sil
    3. Yaa çok sevindim.. Hemen istiyorum çıkar çıkmaz..

      Sil
  2. Allah hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle bebeğini kucağına almayı nasip etsin :) zaman o kadar çabuk geçiyor ki İdil 8. ayına girdi bile hele bir kucağında kokusunu duy hayat o andan itibaren değişiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Hazelcim. Senin anıların dün gibi :)
      Çok güzel oldu her şey, inşallah böyle devam eder.

      Sil
  3. Ben de çok uyuyordum hamileliğin ilk aylarında :) Kafamı toparlayamıyordum bir türlü :)

    Haydi bakalım Allah tamamına erdirsin, sağlıkla sıhhatle :)

    YanıtlaSil
  4. HAyırlısıyla Allah tamamına erdirsin, şimdiden analı, babalı büyütsün, vatana millete hayırlı bir evlat olsun. Amin...:)

    YanıtlaSil
  5. sağlıklı, komik, neşeli, mutlu, tatlı bi evlat olsun. seni çok sevsin, kendisini daha çok sevsin, buraya kadar herşey çok harikaydı, sonrası daha da harika olsun, cevizi de koycaz onun beynine ya amma taktın deli mi ne. gayet iyi beslendin saydıklarında da bi numara yok zararlı olabilecek bişey yok.bu arada 15 kilo rüya rakam . alkışlar....
    alkışlar demişken aklıma alkoçlar geldi. engin altanlar da doormuş kızım :) neyse konu bu değil
    evet insanları hormonların yönettiğine, hele bugün, ne kadar katıldığımı zaten biliyorsun :) ama kadının fendi hormonu da yener, ay biliiivv.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yendik yendik hormonları :)
      Bitti o iş.
      Thanx joe! ;)

      Sil
  6. Öncelikle son duana en içten şekilde amiiinn...Süper bi anne olacaksın canım benim :)

    YanıtlaSil
  7. Ayhh Yaseminnn resmen hamileliğimi özledim sen anlattıkça :D
    baksana 31 olmuşsun bile çok az kalmış maşallah.. sağlıkla kavuşun inşallah..

    çay değil de ben de kahvede tutamadım kendimi hatta normalden daha fazla istedi hep canım..
    ceviz.. kabuss.. 2. aydan itibaren ye ye yeeee.. onurun baskıları.. yedin mi, bak zeka gelişi beyi gelişimi.. hatta doğumdan sonra da bitmediii ne cevizmiş arkadaşşş! hatta cevizle sütü aynı anda yeme vücutta yağ depolanırmış filan... türlü türlü işşşş :)

    bugünleri bile koca bi gülümsemeyle hatırlicaksın keyfini çıkarrrr..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy Sibel sen geçen sene bu zamanlar hamileydin iştee :))
      Kasıyoruz kendimizi ama nihayetinde armut dibine düşecek değil mi?
      :)

      Sil
  8. Yasecim cok tatli cok guzel bir hamile oldun.. Bebegini de saglikla kucagimiza alalim insallah:))

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Ay heyecanlıyız biz de, bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  11. yaseminimm süpersin, dünya tatlısısın. tanıdığım en iyi annelerden birisin ama bir de doğduktan sonra değerlendiricem :P ne mutlu bir çocuk olacak, çok kıskandım kendisini, benim de annem olur musun? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy kuzum bana en iyi annelerden birisin diyen ilk insansın tarihe geçtin.
      Sahi nerden bildin? :P
      Bilmiyorum Gizem bakalım nasıl olacağım hakikaten...
      Senin annen dünya tatlısı, kalsın o bir köşede, ben sıkıştığında gelirim :)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  12. Allah kucağınıza sağlıkla almayı nasip etsin :D her şey gönlünüzce olsun...

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel yaptın her şeyi, çok dikkat ettin bence. Güzel de hamile oldun. Gerek kombinasyonların, gerek ideal kiloyu tutturuşun. Bir heyben, yaaa o heybe neydi bea!

    YanıtlaSil
  14. Pelin Suygen hanımefendinin yorumunun neden silindiğini merak ettim bi de, cici hamile bağyan?
    benim de silinir mi?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...