5 Kasım 2014 Çarşamba

Sedef İybar ve Crate&Barrel Organizasyonu

Selamlar herkese,

Başlıktanda anladığınız üzere size bugün katıldığım bir organizasyonun detaylarını vereceğim.. Çok resmiyim, çok blogger diliyleyim... Hayır hayır şaka.

Tamamiyle kendimce anlatacağım. :)

Dün akşam, Zorlu Center'da  saat 15.30-.17.30 arasında, Sedef İybar'ın mutfağından, tariflerinden ve güzel sohbetinden oluşan Crete and Barrel desteğiyle hazırlanmış güzel bir organizasyona katıldım.

Crate&Barrel Sedef İybar tanıtım afişi
Crate&Barrel Sedef İybar tanıtım afişi
Sedef İybar ile dostluğumuz 2 sene önce twitter üzerinden başlamıştı. Evet o zaman twitter twitter iken, pireler berber iken, develer tellal iken.. Ortalık bu kadar toz toprak siyaset değil iken, gündelik hayattan, mutfaktan, olaylardan, komik anılardan bahsettiğimiz zamanlarda, Sedef abla ile tanıştık. Derken o beni ben onu çok sevdim. Twitter grubu büyüdü, tanıdıklarımız, tanımadıklarımız eklendi ve biz 2 yıl itibariyle süper bir grup olduk. Grubun içinde kimler yok ki.. Beslenme uzmanımız, avukatlarımız, astroloji ve yaşam koçumuz her meslek grubundan var.. Hatta Hanzade bize çiçekler ismini takmıştı ilk zamanlarda :) Zaman zaman görüşmelerimiz, yemeli içmeli şahane toplantılarımız oldu. Dünde bunlardan birini yaşadık hep birlikte.

Twitter grubunu tamamiyle toplayamadık ama yine de bir kaç insanı görmek şahane oldu.

Tekrar konuya dönersek..

Bu koşturmalı yaşamda, milenyum çağında çoğumuzun Anadolu Kültürü ile doğup büyümüş olması mutfak konusundaki alışkanlıklarımızın da o kültürde olması aslında bir çok kişiyi zorluyor. Yani beni çok zorladı. Çünkü eskiden olduğu gibi fiziksel aktivitesi çok olan yaşamlarda yaşamıyoruz. Şimdi beyin olarak koşturduğumuz zamanlardayız. malesef eski salçalı-yağlı yemekler ya da şekerli tüm yiyecekler artık geçerli değil. Daha az yağ ve no sugar!

İşte Sedef İybar tam da bu noktada, hem kültürümüze özgü yemeklerle, hem dünya mutfağıyla bizi tanıştıran ve bunu oldukça sağlıklı bir şekilde yapan bir yemek uzmanı. Evet doğru kelime sağlıklı..
Dünkü toplantıda sunduğu atıştırmalıklar, tarçınlı, limonlu ve şekersiz  şahane meşrubatların nasıl hazırlandığı, tüm tariflerini Sedef İybar'ı sosyal medyadan takip ederek bulabilirsiniz. Şu an ben kısıtlı bir internet kullanımından ötürü adreslerin linkini paylaşamıyorum ama Facebook , Twitter , İnstagram üzerinden Sedef İybar'ı mutlaka takip edin.

Ben kendisinin o şahane sofralarına oturmuş şanslı kişilerden biriyim. Bulduğum tüm tariflerini de gönül rahatlığıyla evde yapıyorum. Çünkü sağlığın ve lezzetin bir arada olduğunu kanıtlayan birini buldum!

Tekrar söylemekte fayda var, kendisi şekere savaş açmış durumda.. Kesinlikle şekersiz yaşam, bende elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum..


Dün akşam ki organizasyondan fotoğrafları paylaşalım o halde.. Malesef bazı fotoğraflara ben yetişemedim, iş çıkışı koşturarak gittiğimden sizler için bu kareleri paylaşıyorum..
Sedef İybar gelen misafirlere tariflerini anlatırken

Tabii ki abla desteği Demet Akbağ'da oradaydı :)

Twitter grubunun taş bebekleri Gamze Özşahin ve Ferhan Eman

Yetişemediğim grup fotoğrafı...

Sevgili beslenme uzmanımız Seçil Kenar ve Sedef İybar. İkisini de takibe alın, sağlıklı yaşam için en önemli ipuçları onlarda..




Not: ve Ferhan ablamın benim için hazırladığı Hıdrellez dileği... Dün akşam bu zarfla kavuştum, çok çok teşekkür ederim emeğine, güzel dileklerine Ferhan abla tekrar, tekrar..





12 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. ya ben bu bayanı çok seviyorum özellikle türkmax gurme de ki programından sonra çok naif tatlı bir bayan :) keşke benim de tanışma fırsatım olsaydı..

    YanıtlaSil
  3. Sosyal medyadan takip edersen, böyle organizasyonları duyuruyor kendisi. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Yaa şekere savaş açalım açmasına da ben datlısız, çikolatasız yapamam :(
    Bir yandan bu güzel yazıyı okurken bir yandan da akşam evde waffle yapmak için planlar yapıyorum kafamda :( Nasıl olacak böyle bilemedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O waffle makinesi eve girmemeliydi :)))
      Burcu çok zor, evet. Ama şeker vücudun ihtiyacı değil. Bu net olarak kanıtlandı.
      O yüzden haftada bir...;)

      Sil
  5. Şekere savaş ha? Çoooook zoooorrrr:( :)))) Burcu çikolata demiş ya evet çikolata, çikolatalı pasta vs. hayır diyemem, beslenme uzmanı arkadaşın beni görse iyice bir fırçalardı:) poğaça, makarna ve kahvaltıdan oluşuyor yediklerim:))))sonra da çok halsiz olduğum için yemek yapacak halim kalmıyor:))))kısır bir döngü yani:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bücürük ve Ben,
      Sanırım ömrümün büyük kısmını hamurişi ve proteinle geçirmiş biri olarak, demir eksikliği, halsizlik, sürekli hastalıkla çok zaman uğraştım.
      Ne zaman beslenmeyi değiştirdim hamur ve şekere "bai baiii" dedim, o zaman sağlık kazandım. Hastalıklarım, halsizliklerim geçti.

      Hala savaşıyorum, hamura bayılıyorum ama sağlık diye diye zorluyorum kendimi..

      Sil
  6. Ne güzel bir organizasyonmuş.Tam da üstüne gelmiş ama ben senin yeme içme ile ilgili mimledim Yasemin.Vaktin olursa cevaplarsan çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  7. Bu güzel etkinliği ve kişisel deneyimlerinizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler. Mutlak şekersiz bir beslenme rejimini kaldırmak çok zor ama en azından hamurlu, unlu gıdalardan uzak durup meyve şekeri ile yetinmeyi öğrenmeliyiz ... diyorum ama uygulayabiliyor muyum (hem de şişman ve iki defa hipertansiyon atağı geçirmiş biri olarak) ... Maalesef hayır ... Aslında geçmişte uygulamış ve 20 kg.dan fazla vermiştim ama sonra yine başladığım noktaya döndüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh çok geçmiş olsun..:(
      Zevklerimizi tamamen bitirmemeliyiz ama sınırlamak elzem gibi gözüküyor.
      En azından bir hedef belilreyip indirgemek gerekiyor. Zamanla her şey hallolur çünkü :)
      Sevgiler.

      Sil
  8. Merhaba blog keşif etkinliğinden blogunuzu keşfettim ve takipteyim bana da beklerim sevgiler :)
    http://modadusleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...